Budo Academy Jaap Schuitema

Meike

Jiu jitsu doe ik nu een jaartje of vijf en sinds een paar maanden assisteer ik bij het lesgeven, met name bij basislessen. Wat ik tof vind aan lesgeven is als je ziet dat iets bij iemand klikt, dat je ziet dat iemand iets heeft geleerd. Je kunt altijd meer aan iemand leren, zelf ook blijven leren en verbeteren. Dit is wat mij aantrekt in het jiu jitsu. 

Daarnaast vind ik de diversiteit aan technieken, gebaseerd op karate, aikido en judo met daarbij ook nog een onderscheid tussen zelfverdediging en sport of competitie, aantrekkelijk. Je kunt heel veel kanten op en je weet eigenlijk nooit wat je in de training zou tegenkomen. 

Iedereen heeft eigen voorkeuren, van kata tot fighting system en van juist een liefde voor grondwerk tot juist vooral het stukje stoten en schoppen en die voorkeuren komen allemaal aan bod. Dit houdt het interessant voor iedereen die niet op zoek is naar keihard beuken, want dat past dan weer niet bij deze stichting. 

Kortom: wil je een diverstiteit aan technieken en bewegingen leren, jezelf fit houden en je technieken blijven verbeteren in een gezellige, veilige omgeving, kom dan vooral een keer kijken of nog beter meedoen.