Budo Academy Jaap Schuitema

De sportschool

Budo Academy Jaap Schuitema is gestart in 1987 als voortzetting van Sportschool van der Bor, een school waar Judo, Jiu Jitsu en Karate werd gegeven. Onder de naam Sportschool Jaap Schuitema. Sportschool van der Bor was vanaf de zestiger jaren een begrip in Groningen op het gebied van vechtsporten. In 2023 is de sportschool overgegaan naar een stichting en de naam is veranderd in Budo Academy Jaap Schuitema.


Budo Academy Jaap Schuitema is nu een sportschool die gespecialiseerd is in Jiu Jitsu en zelfverdediging. Je kunt er terecht om te leren jezelf te verdedigen. Ook als je graduaties wilt halen dan kun je uitstekend terecht bij onze sportschool. Wij kunnen opleiden en voordragen tot en met de zesde Dan (hoogste graduatie met een technisch examen). Bij ons behaalde graduaties kunnen officieel geregistreerd worden bij de Judo Bond Nederland, de vechtsportbond waaronder o.a. het Jiu Jitsu valt.
Er zijn speciale trainingen om je te verdiepen in de Kata’s (vaste vormen). Een onderdeel van het jiu Jitsu is vechten op de grond, bekend onder de naam Braziliaans Jiu Jitsu maar bij ons heet het Jiu Jitsu Groundfighting of Kosen Judo. Verder starten er periodiek zelfverdedigingscursussen. Informeer naar de mogelijkheden.

De Judo Bond Nederland (JBN).
De school is aangesloten bij de Judo Bond Nederland, iedereen die lid is van de JBN kan deelnemen aan allerlei bondsactiviteiten zoals trainingen buiten de school, bondsopleidingen en verschillende wedstrijdvormen. Van de sportschoolleden die lid zijn van de JBN worden Kyu- en Dan graden geregistreerd en zijn daarmee erkend door elke bij de JBN aangesloten school of vereniging.