Budo Academy Jaap Schuitema

Trainingen & Tijden

Bij Budo Academy Jaap Schuitema worden verschillende soorten trainingen gegeven, ingedeeld in niveaugroepen. Hieronder vind je het actuele aanbod met tijden:

Maandag:

18:30 – 20:00 Jiu Jitsu Entry

Dinsdag:

19:15 – 20:30 Jiu Jitsu Basic / Jiu Jitsu Regular
20:30 – 22:00 Jiu Jitsu Advanced

Donderdag:

19:15 – 20:30 Jiu Jitsu Basic / Jiu Jitsu Regular
20:30 – 22:00 Jiu Jitsu Advanced

Zaterdag:

10:00 – 12:00 Jiu Jitsu vrije training / Jiu Jitsu kata training

Jiu Jitsu Entry

Niveau: witte band (6e Kyu)
De Entry training is bedoelt voor starterde jiujitsuka’s. We geven aandacht aan de vaardigheden die bijdragen aan beginnerstraining. Je leert valbreken, rollen, en verplaatsen op de mat. Ook in de andere trainingen is hier aandacht voor, maar als je deze les volgt kom je goed voorbereid naar de Basic training!


Jiu Jitsu Basic

Niveau: witte en gele band (6e en 5e Kyu)
De Basic training is waar je start. In deze training leer je de basisvaardigheden van Jiu Jitsu en krijg je een introductie op de verschillende soorten technieken. De trainingen richten zich op de examenstof voor de gele en oranje band.


Jiu Jitsu Regular

Niveau: oranje, groen en blauw (4e t/m 2e Kyu)
In de Regular training wordt de kennis van technieken uitgebreid. Het scala aan technieken wordt groter en je leert bijvoorbeeld om te gaan met meervoudigheid. De trainingen richten zich op de exameneisen voor groene, blauwe en bruine band (I).


Jiu Jitsu Advanced

Niveau: Bruin en zwart (3 de, 2 de en 1ste Kyu en alle Dan-graden)
De groep Advanced heeft de focus op Dan examens. Er wordt dieper ingegaan op specifieke situaties, technieken of opdrachten. Binnen deze groep wordt met een methodische opbouw gewerkt naar het behalen van een Dan-graad.


Vrije training:

Niveau: Alle banden
In de lessen komen regelmatig nieuwe technieken naar voren die je misschien wel even voor jezelf wil herhalen. De vrije training is hiervoor bedacht. Er is altijd een Dojo assistent of een Dan-graadhouder aanwezig om je te helpen.


Vrije Kata training:

Niveau: Vanaf 6e Kyu (oranje band)
Voor Dan examens moet je Kata’s trainen. Dit is het juiste moment. De mat is vrij voor alleen Kata’s, zodat je de rust en ruimte hebt om je Kata’s goed te kunnen oefenen.