Budo Academy Jaap Schuitema

Wat is Jiu Jitsu?

Jiu Jitsu is een Japanse vechtkunst die gedurende een eeuwenlange ontwikkeling op slagvelden en gevechten van man tegen man is ontwikkeld. Tegenwoordig wordt Jiu Jitsu beoefend als een manier van zelfverdediging. Jiu Jitsu bevat allerlei vaardigheden waarmee je fysiek geweld kunt afweren en een aanvaller kunt uitschakelen.

Door Jiu Jitsu te trainen, leer je om jezelf te verdedigen tegen iemand die je aanvalt. Daarnaast wordt je lichaam natuurlijk getraind door het voortdurend oefenen. Je leert je dus niet alleen te verdedigen, je wordt er fitter van en je krijgt zelfvertrouwen! De training wordt gegeven door een bevoegde leraar. De leraar heet bij Jiu Jitsu Sensei. Soms krijgt de Sensei wat hulp van een ervaren mede Jiu Jitsuka, dit heet een Zempai.

Jiu Jitsu kan worden beoefend met verschillende doelen. Bij de algemene lessen gaan we uit van zelfverdediging, hoe moet je je verdedigen tegen iemand die je aanvalt. Dit gebeurt door je als het ware automatisch te leren reageren. Dit doe je met ontwijken en weren als iemand je stoot of trapt en te bevrijden als iemand je vastpakt. Weren en bevrijden gaat samen met stoten en trappen. Van daaruit ga je andere technieken gebruiken zoals klemmen en worpen.

Over Jiu Jitsu valt veel te vertellen. Wil je meer weten over Jiu Jitsu? Kijk dan op onze Jiu Jitsu info website:

Of klik snel verder naar: Voor wie is Jiu Jitsu?